Overig werk

Backsfield Town

In de jaren 90 heeft Michel Mudde (componist van oa. de opera “Oscar”) een bewerking van mijn song “Backsfield Town” gemaakt voor een klassiek orkest. Omdat er geen middelen waren om een symfonieorkest te huren, is het helaas gebleven bij deze elektronische versie.

Backsfield Town

Painted Bricks, Coloured Wall

In 1987 schreef ik een lang episch gedicht “Painted Bricks, Coloured Wall” als aanzet voor schilder Michiel van Dijk om daarmee een muurschildering te maken. Vervolgens schreef ik de muziek die bedoeld was als begeleiding van een film die ik aan het maken was. Die film is nooit afgemaakt, maar de muziek is met een analoge 4-sporenrecorder opgenomen . In Part # 15 hoort u op accordeon Han Kooistra, GJ Koopman leest Part # 2 voor met Zjos op mondharmonica.

Part # 15 Painted Bricks, Coloured Wall
Part # 2 Painted Bricks, Coloured Wall

Autumn Outtakes, Things To Come

Alvorens het mogelijk was om “Honeysuckle Sweets” op te nemen, werd als fundraiser de EP “Autumn Outtakes, Things to come gemaakt, met een inmiddels digitale trackrecorder. Daarop de door Jos Wijnen met Han Kooistra geschreven “Living like a memory”. De eerste opnames van The Man’s Art, de mansarde-zolderkamer waar de demo’s van Zjos door hemzelf worden opgenomen.

Living like a memory

Tanja Willemsen schreef de tekst “The four elements” en vroeg Zjos daar muziek bij te maken. Dit nummer werd vervolgens op deze EP gezet.

The four elements

Songs from the circle, Part 1 & Part 2

In The Man’s Art werden vervolgens alle demo’ s opgenomen die later hun definitieve vorm kregen op de in de studio’s opgenomen albums. Deze demo’s alsmede vele songs die verder niet in een studio werden uitgewerkt en opgenomen, werden in een beperkte oplage uitgebracht op de dubbel-CD “Songs from the circle Part 1 & Part 2”.

Podcasts

In deze podcast..

Living like a memory
>